One of a kind kilims / Free shipping in DK / Support +45 28 14 38 66

At rejse rundt i Tyrkiet

 

Tyrkiet er et meget smukt land at rejse rundt i. Det byder på fine kyststrækninger, bjerge, frodigt lavland, store strækninger med tørt landskab i brændte farver fyldt med oliventræer i smukke gråliggrønne farver, fine landsbyer og interessante store byer.

På mine rejser rundt i Tyrkiet benytter jeg mig af indenrigsfly på de lange afstande og af busser på kortere afstande. De store busser har virkelig overrasket, de er fine og rene og som regel med aircondition. Mellem mindre byer findes de mindre busser, kaldet Dolmus.

 

 

At komme så langt ud på landet som muligt, er noget jeg holder meget af – køre lange strækninger med bus,hvor der er udsigt til smukke bjerge I det fjerne og frodigt lavland lige udenfor bussens vinduer. Stå af bussen i tilfældige landsbyer er ofte noget af en oplevelse, især hvis det er markedsdag. 

På disse markeder kan man købe stort set alt, fra yoghurt, æg, oliven, frugt, grønt til seletøj til æsler, brændeovne, køkkengrej, undertøj, hårpynt, håndklæder, ja kun fantasien sætter grænser.

Her der ofte et overdækket sted, hvor der sidder nogle kvinder og bager de dejligste store pandekager med fyld fetaost, hakket persille eller andet grønt, de smager vidunderligt med Ayran til – Ayran er en drik bestående af yoghurt, vand og salt, den er perfekt at drikke i varmen.

  

I TYRKIET - Bruger jeg den offentlige trafik

At komme så langt ud på landet som muligt, er noget jeg holder meget af – køre lange strækninger med bus, hvor der er udsigt til smukke bjerge i det fjerne og frodigt lavland lige udenfor bussens vinduer..

Nogle gange tager jeg til en store busstation og tager en tilfældig bus – eller til et sted jeg har hørt lidt om. Her går jeg på opdagelse I små byer,  finder et sted at spise og igen oplever jeg en nysgerrighed og en hjælpsomhed fra befolkningen.

At rejse alene rundt giver ofte nogle oplevelser, som man ikke kommer ud for hvis man er flere sammen. Den tyrkiske befolkning er meget hjælpsom og gæstfri. Jeg kan kun anbefale det. 

 

I TYRKIET - Finder jeg små oaser

Holder man sig fra turistområderne og turistbyerne, får man sig nogle ganske fine og gode oplevelser. At finde lokale strande, hvor det stort set er lokalbefolkningen der holder til, oplever man en ganske anderledes stemning. 

På stranden kommer familier med et større udstyr af kogegrej til, at lave te og mad på. Kvinder klædt på fra top til tå når de bader, alt imens deres unge kvindelige familiemedlemmer klædt i de mindste bikinier, fædre og børn der leger og bader hyggeligt sammen. En fornøjelse at opleve.