One of a kind kilims / Free shipping in DK / Support +45 28 14 38 66

Eventyrlige Istanbul

September 20 2023

Mutte Storm Istanbul rejsebeskrivelse 1

 

Når jeg er i Istanbul foretrækker jeg at snuse rundt der hvor de lokale holder til og finde de små caféer som de lokale går på, kort sagt at opleve så meget lokalstemning som muligt. Dog er der en enkelt turistattraktion som jeg holder meget af: Topkapi Paladset, et meget fint og dejligt sted. Her skal man helst komme så tidligt som muligt, gerne en tidlig søndag morgen, inden det vælter rundt med turister og skoleklasser og måske man er heldig at opleve den fine fredfyldte stemning der kan være.

Her skal man sætte sig på den fine udendørscafé og nyde en kop kaffe eller te og en fin lille kage og lade roen sænke sig over en, hvilket man kan have brug for, når man befinder sig I en så stor by.

Ønsker man at komme væk fra det store mylder på de store gader og Bazaren, kan jeg anbefale at gå til færgeområdet Eminönü. Herfra sejler de små lokale færger, her kan man for næsten ingen penge sejle til eks. Kadiköy, hvor der er mere fredsommeligt, her kan man udforske de små gader med bl.a. antikvitetshandlere, små lokale caféer og frugt-og grøntsagsmarkedet og fiskemarkedet.

 

Mutte Storm Istanbul rejsebeskrivelse 2

DE SMUKKE - Moskér

At befinde sig i området bag Den Blå Moské, hvor man pludselig befinder sig på et lille torv, omgivet af store træer, hvor de gamle mænd sidder på små taburetter i skyggen og drikke te af små glas og spiller spil. Det er en lise for sjælen at opleve freden og roen på sådan et fint lille torv..

 

Mutte Storm Istanbul rejsebeskrivelse 3

 

...Ældre tyrkiske mænd som spiller spil og drikker te på gaden o Kadiköy. Friske muslinger med citron til, sælges på gaderne og er meget populært i Istanbul.

"De store turistattraktioner er selvfølgelig overvældende og fantastiske, men det bedste ved Istanbul er, at færdes der hvor det ikke vrimler med turister. At gå på opdagelse ned ad små gemte gader og stræder"

 

DET AUTENTISKE - Istanbul

Sigøjnerområderne er også noget helt specielt, en anden side af Istanbul, hvor livet leves på gaden, hvor vasketøj hænger til tørre på gaden, hvor der tilberedes mad på grill på gaden,  hvor mændene hænger ud og snakker, imens børn leger og spiller bold

Helt romantisk er det dog ikke i disse områder, man fornemme fattigdommen, men områderne hører med til helhedsbilledet af Istanbul...