One of a kind kilims / Free shipping in DK / Support +45 28 14 38 66

Indret med kelimtæpper

December 19 2023

Vintage og antikke kelimtæpper er ofte smukke unikke kunstværker, som fortjener at ligge frit, så de kommer til deres ret. De smukke tyrkiske kelimtæpper kan gøre en stor forskel i indretningen af en bolig.

Det er altid godt, at tænke i store linjer når et kelimtæppe skal placeres i rummet, tænke mere utraditionelt. Man kan eksempelvis lade kelimmen være det dominerede i rummet og indrette resten af rummet efter kelimmen.

Ved alle indretninger gælder det om at skabe en sammenhæng, en harmoni i rummet, hvilket oftest gøres ud fra farvevalg.

Dette kan gøres på flere måder:

Man kan eksempelvis starte med kelimtæppet - dernæst finde møbler som matcher tæppet og til sidst vælge vægfarve som matcher - jeg selv foretrækker lyse, neutrale farver, men ønsker man stærkere farver på væggen, kan man vælge enten en farve som er i tæppet, eller farven fra den valgte sofa, så der skabes en sammenhæng - en rød tråd. Eventuelle gardiner vælges til allersidst.
Skal et kelimtæppe matche et allerede færdigindrettet rum, køkken, stue, soveværelse rådgiver vi gerne med hvilket tæppe, evt. tæpper der kan matche. 

Skal vi rådgive, er det en god idé, at tage fotos af rum, så kan vi bedre rådgive så indretningen bliver så smuk som muligt. Tag også mål med på hvor stort tæppet skal være - altid maksimumsmål og minimumsmål, så der er større mulighed for, at finde en passende størrelse. 

Er der rum i forlængelse af hinanden, eller skal der mere end et tæppe i et rum, vil det være en god idé, at vælge tæpper som matcher hinanden.
Store originale nomade kelimpuder kan nemt, og prismæssigt overkommeligt, skabe liv og hygge i rummet. De passer fint på en daybed, på sengen eller på en stor sofa.
I køkkenet kan det se rigtig flot ud med en kelimløber, som matcher farverne i køkkenet.
Alle tæpper på viste fotos er solgte, men i butikken i Helsingør findes et stort udvalg af originale smukke vintage og antikke kelimtæpper.